Side 1 av 12 12311 ... SisteSiste
Viser resultater 1 til 15 av 176

Tråd: Tips til motoroljer som er bra?

 1. #1

  Tips til motoroljer som er bra?

  Vil gjerne ha noen tips om olje som er bra.

  Kjører nå med "standard" olje fra Møller, altså Shell olja. Har hørt at den ikke fungerer helt optimalt på de helt nyeste VAGene, og har lurt på å bytte olje selv, selv om den nok fungerer godt nok på en sliten 2000 modell Passat 1,6.

  Grunnen til at jeg begynnte å tenke på bytte var denne superavtalen vi har med MECA om 44% rabatt på olje. Og så så jeg at det var Castrol de hadde, og jeg fikk høre at det er ganske bra olje. Men så viser det seg nå at det er Mobil 1 de selger nå, så mitt spm er, er Mobil 1 grei olje? Bedre enn Shell? Dårligere?
  Er Castrol bedre?

  Kom med noen erfaringer og tips!

  Møller har da Shell til 702kr for 4 liter mens Meca selger Mobil 1 Super 3000 5w40 4 liter for 312kr.....


 2. #2
  Castrol er meget bra. Kan ikke argumentere om den er bedre enn Mobil 1 men personlig ville jeg heller kjørt på Castrol siden jeg har kun positive erfaringer med akkurat det merket. (kjører på Castrol på min passat)

  Fuchs er også bra (www.oljelageret.no) bruker det på poloen min og er veldig fornøyd.

 3. #3

  Vet om flere som har prøvd mobil1 på Audi 1.8t motorene, og noen av dem har fått ventilpekking..
  Har selv brukt Castrol og var superfornøyd, men har byttet over til agip pga prisen

 4. #4
  noen varianter av castrol egner seg ikke til turbomotorer...

 5. #5

  Har totalt kjørt 30 000 km på biltema sin synt 5-50 olje.. fungerer helt utmerket

 6. #6
  Hev den på no som vinterolje, jeg synes det er litt mer "rakling" fra toppen med den men det kan bare være innbilning og.

 7. #7
  Vis innlegg
  Kjører nå med "standard" olje fra Møller, altså Shell olja. Har hørt at den ikke fungerer helt optimalt på de helt nyeste VAGene,
  Da eg jobbet hos møller, var vi på et kurs på Skedsmo, der alle forhandlere ble frarådet å bruke Shell HELIX oljen, spes. på 1.8 T og 2.4 V6 motorene. Dette pga sotdannelser og koks som kan føre til havari.
  Hehe, husker til og med at vi måtte bytte påfyllingslokket til et som hadde Castrolmerket på

  Så personlig, vil eg ikke anbefalt å kjøre med den. Enig i tidligere poster. Bruk Castrol som er egnet til din motor, eller AGIP, da denne er billig og faktisk veldig god

 8. #8

  Biltema er å anbefale.

 9. #9
  Vis innlegg

  Møller har da Shell til 702kr for 4 liter mens Meca selger Mobil 1 Super 3000 5w40 4 liter for 312kr.....

  Ikke noe som heter : Mobil 1 Super 3000.

 10. #10
  Er det ikke egentlig ett fett hvilket merke det er, så lenge den oppfyller de krav som er satt til motoren?

  Uansett, så tror jeg ikke det utgjør veldig stor forskjell om du fyller mobil1, castrol eller shell på motoren din, så lenge de oppfyller rette krav...

 11. #11
  Mobil 1 og kastrol er bra !! kjører selv castrol magnatec og fungere utmerket ! dårlig erfaringer med shell her også

 12. #12
  Har mest av gammel vane holdt meg til Mobil1 på Nazze, men på cabben og Supraen med sugemotorer, kjører jeg Biltema synt/delsynt. (delsynt på Supraen pga. gamle pakninger.) Så lenge du følger intervall og viskositet, er det nok ikke så store forskjeller som noen vil ha det til, men enkelte motorer trives bedre med noen oljer enn andre.
  På din ville jeg vel valgt Biltema helsynt og byttet to ganger i året eller hver 10'.

 13. #13
  Hei,

  hyppige oljeskift og godkjente oljer er vel pri 1. Utover det gir det jo en god følelse å ha den beste oljen til kjøremønster, og motortype. Da jeg hadde en 3.2l FSI med direkt insprøytning kom jeg over denne tråden som førte til at jeg gikk fra Mobil-1 til Liqui-Moly ("TopTech 4200"). Jeg syntes motoren støyet mindre etter det (men det var kanskje bare innbilning?)

 14. #14

  Jeg bruker heller biltema olje og kjører 5000 på hvert skift, enn å kjøpe en dyr olje og bytte hver 10 000

 15. #15
  Mobil1 kommer aldri på noen av mine biler......den synes jeg er oppskrytt. Har flere venner som har kjørt på Mobil1 som har gått over til andre merker som har fått økt oljetrykk,mindre ventiltikking og mindre oljeforbruk. Kjører selv på Biltema fullsyntetisk og bytter ofte........(8-10 tusen km)